Officiële handeling fase 2

26 november '18

Afgelopen vrijdag was het dubbel feest op de bouwplaats van De Horn. Zowel de start van de bouw van de 24 huurappartementen als van de 59 woningen werd gevierd met een officiële handeling. Gebiedsontwikkelaar BPD Ontwikkeling, aannemer Van Rhijn Bouw, wethouder Adger van Helden, woningcorporatie Dunavie en de kopers van de woningen waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

image alt

24 huur appartementen

De officiële handeling van het kleinschalige appartementengebouw vond als eerste plaats. Hierbij werd een vloerplaat gelegd door de betrokken partijen. Vorig jaar december werden de appartementen verkocht aan woningcorporatie Dunavie. “Een mijlpaal voor zowel de wijk De Horn, als de sociale huursector in Rijnsburg”, aldus Theo van der Plas, Ontwikkelingsmanager bij BPD. “Wij hadden de ambitie om betaalbare woningen in deze wijk te maken en bereikbaar te houden voor deze doelgroep. In Dunavie hebben we een partner gevonden die de woningen in het sociale segment zal exploiteren. Ik wil de directie en beslissers van Dunavie een groot compliment maken met de aankoop de 24 appartementen. Het is inmiddels het tweede project wat BPD binnen de gemeente grenzen aan Dunavie heeft verkocht.”

image alt

59 woningen

Alle kopers waren afgelopen vrijdag uitgenodigd naar de bouwplaats in Rijnsburg te komen om hun nieuwe buren te ontmoeten en de bouw van hun woning te vieren. Na een korte ontmoeting en een welkomstwoord  kregen de aanwezigen de mogelijkheid hun wens in een Tijdscapsule te stoppen. Deze capsule werd door de aanwezige kinderen begraven in de grond in de nabijheid van het Merovingisch grafveld.  Na afloop kregen de kopers de mogelijkheid elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.