Nieuw plan: 192 woningen en appartementen in De Horn

8 februari '16

In De Horn, in het gebied tussen het Moleneind, de Collegiantenstraat en de Korte Voorhouterweg komen 192 woningen en appartementen. BPD gebiedsontwikkeling en gemeente Katwijk hebben hierover afspraken gemaakt. Naar verwachting gaan de woningen in het 2e helft van 2016 in verkoop.

In de komende periode werkt BPD het stedenbouwkundig plan uit tot de ontwerpen van de woningen. Als de planning wordt gehaald, dan gaan de heipalen in het 1e helft van 2017 in de grond. Ongeveer een jaar daarna kunnen de eerste bewoners hun nieuwe huis in.

"Belangrijke mijlpaal"

Wethouder Van der Spijk is erg blij met de afspraken. "Deze overeenkomst is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van De Horn. Aan de randen van het gebied zijn natuurlijk al enige tijd ontwikkelingen zichtbaar, maar met de afspraken die we nu gemaakt hebben, gaat de nieuwe wijk echt gestalte krijgen.

"Voor mij persoonlijk een bijzonder moment als kersverse wethouder omdat ik helemaal aan de voorkant van het plan in 1998 als raadslid al betrokken was bij de woningbouwplannen in De Horn. Het heeft even geduurd, maar het wordt een prachtige woonwijk."

Buurten met eigen gezicht

De uitwerking van het stedenbouwkundig plan is verdeeld over een aantal deelgebieden. Deze deelgebieden worden verbonden door een hoofdroute. Daarlangs zijn een aantal karaktervolle buurtjes ontworpen, waarin woningen rondom groene pleintjes gegroepeerd worden. De oude Vliet wordt in ere hersteld, en slingert door het gebied heen.

De Horn wordt een hoogwaardige en ruim opgezette woonwijk, waar water en groen een belangrijke rol spelen. Er komen rijwoningen, herenhuizen en appartementen aan het park, maar ook sociale en scherp geprijsde koopwoningen. De wijk biedt straks ook twee-onder-een-kapvilla’s, met de achtertuin aan open vaarwater.

Interesse?

Interesse om in deze nieuwe buurt te komen wonen? Schrijf je in en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, de huizen en de planning.