Alle voorzieningen dichtbij

In je mooie woning in De Horn in Rijnsburg zijn alle voorzieningen dichtbij. Zo gaan de kinderen fietsend naar school in Rijnsburg. Daar is met zeven basisscholen en twee middelbare scholen ruime keuze. Nog even snel een kopje koffie voordat je naar de markt gaat in het centrum? Vanaf je huis is dat maar een paar minuten fietsen. Op de terugweg nog even langs winkelcentrum de Hoftuin en een paar winkeltjes in de buurt. Omdat De Horn onderdeel van Katwijk is en vlakbij Leiden ligt, zijn alle voorzieningen vlakbij. Wel zo prettig.

Merovechpark, het pareltje van De Horn

Conceptbeeld van het Merovechpark

Wandel straks op je gemak door het prachtige Merovechpark, middelpunt van de wijk. Hier zijn archeologische vondsten aangetroffen uit 560-725 na Christus. De tijd waarin de Merovingen, Frankische koningen, hier leefden. In dit park kun je de historie overal voelen, zien en ervaren. Het park blijft uiteraard behouden. Het wordt een centraal punt voor bewoners om elkaar te ontmoeten en voor kinderen een veilige plek om te spelen.

Meer over het Merovechpark >>

Sportief Rijnsburg

Op sportief gebied is in en rondom De Horn veel te beleven. Je kunt lid worden van voetbalclub Rijnsburgse Boys of korfbalvereniging KV Madjou. Er is meer dan genoeg groen in de omgeving om een stuk te hardlopen. Daarnaast kun je tennissen bij De Rijnkanters en golfen bij verschillende clubs in de regio. En dan zijn er overal ook nog de watersportfaciliteiten. Bijvoorbeeld het sloepennetwerk, dat vanuit Marina Rijnsburg enorm is. Nee, je hoeft je zeker niet te vervelen als je in De Horn woont.