Het Merovechpark in Rijnsburg

De schitterende woningen van De Horn liggen pal aan het oude grafveld, dat wordt ingericht als Merovechpark. Hier zijn archeologische vondsten aangetroffen uit 560-725 na Christus. Het is de tijd waarin de Merovingen, Frankische koningen, hier leefden. In dit park kun je de historie overal voelen, zien en ervaren. Dit groene middelpunt van de wijk zorgt ervoor dat het oude grafveld beschermd blijft. De vondsten zijn zeldzaam voor de Europese archeologie en dat maakt het park nog unieker. Lees mee en leer meer over de rijke historie van dit park en zijn nieuwe rol als groene ontmoetingsplek.

merovech

Inrichting Merovechpark

De historie van het grafveld komt terug in het nieuwe Merovechpark. Parklaan Landschapsarchitecten, archeoloog Menno Dijkstra en de gemeente hebben de handen ineen geslagen en een mooi park ontworpen. De naam verwijst natuurlijk naar het grafveld van 6 eeuwen terug. Maar de meest bijzondere verwijzingen komen van de opgravingen. Zo is er een prachtige kralenketting gevonden in een van de graven en een heel bijzondere gesp. Deze krijgen een prominente plek in het nieuwe park. Rust, groen, historie en ontmoeten staan hier centraal.

Genieten in het groen

Wandel door het park met de bomen die al cirkelvormig geplant als geluidsfilter fungeren. De kinderen spelen met de grote –zeg maar gerust gigantische- kralen die als kunstwerk al slingerend door het park aangelegd worden. Neem plaats op een bankje waarin het patroon van de gevonden gesp is verwerkt. Als je goed kijkt zie je het patroon ook in de beplanting terugkomen. En het park herbergt nog een leuke verrassing: in het najaar kun je heerlijk zoete kersen plukken van de bomen!

Planning park

De aanleg van het park loopt voorspoedig en nadert oplevering. Naar verwachting wordt het park in september 2020 feestelijk geopend.

Nieuwbouw Rijnsburg
Nieuwbouw Rijnsburg
Wanneer start de bouw? Ga naar de planning
Hier wonen? Bekijk de woningen